Lichaamswerk

Myofascial Energetic Release

Achtergrond Myofascial Energetic Release

Veel (chronische) pijnklachten en verminderde beweeglijkheid van het lichaam worden veroorzaakt doordat je fascia, of te wel bindweefsel, vast is gaan zitten. Dit kan zowel fysieke als emotionele oorzaken hebben. Veel zitten, weinig bewegen, verkeerde houding, fysieke belasting of te weinig drinken kunnen allemaal oorzaken zijn waarom je fascia stugger wordt. Fascia raakt minder doorbloed en de vitaliteit wordt minder.

Maar dat niet alleen. Ons lichaam slaat al onze ervaringen op. Trauma, onverwerkte emoties of gedachtepatronen kunnen er ook toe leiden dat ons fascia zijn soepelheid verliest en klachten veroorzaakt. Het overgrote deel van de (chronische) pijnklachten zijn hier zelfs naartoe terug te herleiden.

Als je in balans bent, is je fascia goed doorbloed, soepel en beweeglijk. Myofascial Energetic Release (MER) helpt hierbij en laat je fascia weer ontspannen. Met zachte en diepe massagetechnieken, adem en beweging maken we het fasciaweefsel weer los en rekken we het op. Hierbij kijk ik niet alleen naar de klacht, maar naar je hele lichaam. Bindweefsel is het verbindende weefsel in je lichaam. Vanuit een bodyreading kijk ik waar jouw fascia vast zit en waar extra aandacht nodig is. Dit kan op een andere plek zijn dan de daadwerkelijke klachten.

Het losmaken van vastzittend fasciaweefsel kan gevoelig zijn. We werken altijd binnen jouw grenzen en stemmen daarin continue af. Het losmaken van fasciaweefsel kun je ook thuis stimuleren door stretches en bewegingen. Ik geef je hiervoor oefeningen mee.