Ademwerk

Ademwerk

Achtergrond ademwerk

Ademen blijkt een hele kunst, ook al doen we het al ons hele leven. We zijn geneigd onze adem in te houden of oppervlakkig en/of te snel te ademen. Deze adempatronen slijten er in door onze dagelijkse stress, ingrijpende gebeurtenissen of patronen die we in onze jeugd hebben aangenomen omdat ze binnen de context van ons gezin pasten.

Een verstoorde adem kan een groot effect op ons mentale, fysieke, emotionele en spirituele welzijn hebben. Fysiek verstoort het de doorstroming van zuurstof en afvalstoffen in en uit het lijf. En het belemmert ons te voelen.

Ademwerk kan een therapeutische werking hebben. Het verbetert ons welzijn en vermindert stress, geeft meer concentratievermogen en laat je levensenergie weer vrij stromen.

Concreet betekent dit:

Daarnaast leer je om door lastige momenten heen te ademen. En beïnvloedt zo’n moment je leven minder.

Over de voordelen van ademwerk valt veel te zeggen, maar het is eigenlijk iets wat je zou moeten ervaren. Al kan ik me voorstellen dat je er eerst meer over wilt lezen. Hier vind je meer informatie.

Voor wie

Ademwerk werkt goed bij uiteenlopende klachten:

Foto ademworkshops

Werkwijze

Ik werk met een techniek genaamd verbonden adem, volgens Biodynamic Breathwork & Trauma Release®. Deze techniek leer ik je in de eerste ademsessie. Verbonden adem activeert verschillende gebieden in ons lijf waar spanning zich vastzet. De ademtechniek helpt je deze als het ware de spanning los te weken. Wat we ondersteunen met beweging, geluid, bewuste aanraking en/of emotionele ontlading.

Daarnaast draag ik je ademtechnieken aan die je in je dagelijks leven kunt gebruiken. Dit kunnen ademtechnieken zijn die je activeren en ‘wakker maken’. En technieken die je juist meer tot rust laten komen en laten ontspannen.

Ademwerk deel ik zowel in individuele sessies als in groepen.

Naast dat mensen in mijn praktijk en workshops komen met duidelijke klachten, komen mensen ook voor ‘onderhoud’. Als je al de nodige ervaring hebt met ademwerk, is het fijn je adem levend te houden en je lijf te ontdoen van alledaagse stress en spanning.

* Wil je een ademsessie boeken of deelnemen aan een ademcirkel, dan verzoek ik je vooraf contact met mij op te nemen als één of meer van de volgende indicaties van toepassing zijn op jou: zware astma, hart- en vaatziekten, epilepsie, hoge bloeddruk, glaucoma (druk achter het oog). Of als je zwanger bent. Of als je onder psychiatrische behandeling staat of bent geweest of medicijnen voor psychiatrische aandoeningen (hebt) gebruikt.