Maryam

Workshops
Vrouwenfestival Lorelei

Open Cuddle Space

De Open Cuddle Space in de tempel van Unieke Verbinding en Embodiment Lab staat tijdens het hele festival voor je open. Je kunt er terecht voor een knuffel, aai, kletspraatje en kopje thee met wat lekkers. Je vindt er een rustplek en een plek om gewoon even te zijn, alleen of samen.

In de open cuddle space van Unieke Verbinding en het Embodiment Lab op veld 1 geef ik twee workshops.

tempel-buiten-Cuddletent2
tempel-binnen01-HealingGarden2018-
Knuffelworkshop

Lorelei 1 – Woensdag 21 augustus 15.30-17.00u – veld 1

Knuffelen en aangeraakt worden is één van onze basisbehoeften. We doen het veel te weinig. En vaak vinden we het ook best spannend. Knuffelen verhoogt ons geluksgevoel, werkt verzachtend en vermindert stress. Knuffelen gaat over intimiteit zonder seksualiteit. We kunnen ons meer ontspannen in de aanraking van de knuffel, als we weten dat er verder niets hoeft.

In deze zorgvuldig opgebouwde workshop werken we langzaam toe naar liefdevolle aanraking. We starten met oefeningen om met jezelf in contact te komen en van daaruit met de ander. Ook gebruiken we oefeningen waarbij we de kwaliteit van onze aanraking verdiepen en tegelijkertijd de aanraking van de ander vol kunnen ontvangen. We nodigen je uit voorbij je patronen te kijken en te ontspannen in contact.

Je bepaalt zelf wat voor jou toelaatbaar is in het contact en de aanraking. De één kan onuitputtelijk knuffelen, terwijl voor de ander tegen iemand aanzitten voldoende is. Alles is OK!

Heks & Seks

Lorelei 2 – Zaterdag 24 augustus 15.30-17.00u – veld 1

Taboeloos praten over de fysieke aspecten van vrouw-zijn, over relaties, intimiteit en seksualiteit, hoe vaak doe je dat nu eigenlijk? In deze workshop is er alle ruimte om taboeloos met elkaar hierover te praten. Alles mag benoemd worden en alle vragen mogen gesteld worden. In heldere taal hebben we het over anatomie, genot, speeltjes, spelvarianten als masturbatie, kink, bdsm, non-monogamie of andere onderwerpen. We leren en ontdekken van en met elkaar. Gezamenlijk creëren we een veilige setting.

Wheel of Consent & Kashmirische Massage

Lorelei 1 – Donderdag 22 augustus 9.30-13.00u – veld 1
Lorelei 2 – Zondag 25 augustus 9.30-13.00u – veld 1

Een Kashmirische Massage is een vloeiende, koesterende, liefdevolle intuïtieve massage. Het stimuleert diepe overgave en ontspanning. In deze workshop leer je deze massage  te geven en ontvang je een massage.

Voorafgaand aan de massage uit je je verlangen en stem je af over geven en ontvangen. Je kunt je pas echt ontspannen in aanraking als je duidelijk bent geweest over je verlangens in de aanraking en de ander daarin kunt vertrouwen. Je verkent je verlangen in aanraking en oefent in precieze uiting van je verlangen. We gebruiken hiervoor een methode die bekend staat als het ‘Wiel van Overeenstemming’ (Wheel of Consent).

De oefeningen die we gebruiken om het ‘Wiel van Overeenstemming’ te verkennen, helpen je ook om met meer bewustzijn aan te raken. Dit verdiept de kwaliteit van je aanraking en vergroot het plezier van aanraken en aangeraakt worden.

In de kasmirische massage kan je hele lijf aangeraakt worden. Dit geeft een diepe ervaring van heelheid en de verbinding tussen de verschillende aspecten van jezelf.

In principe delen we de massage op je blote lijf. Maar het belangrijkste is dat jij je er prettig bij voelt. Als het voor jou beter voelt je niet helemaal naakt te zijn, blijf daar dan vooral trouw aan.

Wij zorgen voor de olie en wat lekkers, neem je zelf een handdoek en dekentje mee? Zorg bij kouder weer dat je iets mee neemt om je mee af te dekken.

Maryam
 

Ik ben mede eigenaar van Unieke Verbinding en geef verschillende workshops en individuele sessies rond relaties, intimiteit en seksualiteit. Al 25 jaar geef ik seksuele voorlichting aan volwassenen. Ik merk dat dit nog steeds nodig is en ook de combinatie met allerlei vormen van  relaties. Waarom ik dit zo belangrijk vind? Ik merk dat veel mensen hun eigen lichaam niet kennen, niet weten hoe ze zichzelf liefdevol kunnen aanraken. Dit wordt niet geleerd op school of door onze ouders. Maar we verwachten wel van onze partner dat hij/zijn ons lichaam kent. Graag neem ik je mee om je eigen lijf te leren kennen zodat je deze kennis kunt doorgeven.

Ik help vrouwen zich te verdiepen in de unieke verbinding met zichzelf en mogelijke partners. Dat doe ik onder andere als hoedster van Rode tent Kampen.

Door mijn jarenlange ervaring als coach in de geestelijke gezondheidszorg en jeugdzorg, kan ik een veilige sfeer neer zetten samen met de vrouwelijke deel van de knuffelcrew van Unieke Verbinding en inspelen op emoties en diepere problematieken die kunnen gaan spelen rondom deze onderwerpen.

Sluit Menu