Marjon

Workshops
Vrouwenfestival Lorelei

Open Cuddle Space

De Open Cuddle Space in de tempel van Unieke Verbinding en Embodiment Lab staat tijdens het hele festival voor je open. Je kunt er terecht voor een knuffel, aai, kletspraatje en kopje thee met wat lekkers. Je vindt er een rustplek en een plek om gewoon even te zijn, alleen of samen.

In de open cuddle space van Unieke Verbinding en het Embodiment Lab op veld 1 geef ik twee workshops.

tempel-buiten-Cuddletent2
tempel-binnen01-HealingGarden2018-
Breathe to Shine! – ademworkshop

Lorelei 1 – Dinsdag 20 augustus 16.00 – 17.30 uur – veld 1
Lorelei 2 – Vrijdag 23 augustus 16.00 – 17.30 uur – veld 1

Alles ademt, de natuur ademt, de aarde ademt, wij ademen….. Adem verbindt ons met onszelf en met onze omgeving. Onze adem is de basis van ons leven, het is onze belangrijkste levensbron. De wijze waarop we ademen heeft een enorme impact op hoe we door ons leven bewegen.

Ook al doen we het ons hele leven, ademen blijkt een hele kunst. Door onze gehaastheid en eerdere ervaringen zijn we geneigd onze adem in te houden of oppervlakkig en/of te snel te ademen. Als we onze adem vrij laten stromen, kan het leven ook vrijer stromen en ervaren we meer levensvreugde.

Met eenvoud en speelsheid verruimen we in deze workshop onze adem, en daarmee onze levensenergie en creëren we meer bewegingsruimte in ons lijf. We leren onze adem weer vrij de ruimte te geven.

Met verbonden ademhaling, dans, lichaamswerk en aanraking verruimen we adem, levensenergie en bewegingsruimte. Je ervaart een levendige diepe stilte en dat je vleugels weer vol kunt uitslaan.We werken met de zes elementen van Biodynamic Breathwork (BBTRS): adem, beweging, aanraking, bewuste emotionele ontlading, expressie en meditatie. BBTRS ondersteunt de helende kracht van ons lijf te versterken. Waar nodig werken we met de verschillende spanningsgebieden die zich in ons lijf kunnen vastzetten.

* Ademwerk kent diverse contra-indicaties. Mocht één of meerdere van de volgende indicaties op jouw van toepassing zijn, neem dan voorafgaand aan de workshop contact op met Marjon: zware astma, hart- en vaatziekten, epilepsie, hoge bloeddruk, glaucoma (druk achter het oog), als je zwanger bent of onder psychiatrische behandeling staat of bent geweest of medicijnen voor psychiatrische aandoeningen (hebt) gebruikt.

Pelvic Heart Connection

Lorelei 1 – Woensdag 21 augustus 9.30 – 11.00 uur – veld 1
Lorelei 2
– Zaterdag 24 augustus 9.30 – 11.00 uur – veld 1

Ons lijf heeft een eigen ritme. Als we in staat zijn dit ritme te volgen, ontstaat er flow. Als de energie tussen bekken en hart weer vrij kan stromen, geeft dat een gevoel van heelheid. De verbinding tussen onze vrouwelijke bekkenkracht en de hartskwaliteit van liefdevolle zachtheid maakt dat we liefdevol in onze vrouwelijke kracht kunnen staan.

We onderzoeken de connectie tussen ons bekken en ons hart met inquiry, dans, adem en beweging, voorbij je patronen en overtuigingen.

Marjon

Wat is (oer)moederschap en wat geef ik geboorte vanuit mijn vrouw-zijn? Toen ik zo rond mijn veertigste verwerkte dat ik dit leven geen kinderen zal krijgen, bleek deze vraag essentieel. Zij bracht mij naar mijn zoektocht wat mijn essentiële vrouwelijke kwaliteiten zijn. Wat betekent het eigenlijk vrouw te zijn?

Ik dacht altijd dat ik met kracht en doelgerichtheid in de wereld moest creëren en dat verbinden met vrouwen me hier eerder niet dan wel bij zou helpen. En toch was er iets in mij nieuwsgierig. Nu weet ik dat juist verbinding met andere vrouwen, en met mijn zachtheid, verwondering en vrouwelijke speelsheid ik mijn eigen wijze kracht kan leven.

Ik ben lichaamsgericht trainer, en werk met adem- en lichaamsgericht traumaverwerking. Ik heb mijn eigen praktijk voor individuele sessies, leid vrouwengroepen en groepen over embodiment voor individuen en organisaties. Ik combineer verschillende westerse en oosterse methoden van lichaamswerk, zoals ademwerk, (intuïtieve) beweging, dans, innerlijk kindwerk, inquiry, familie- en systeemopstellingen, meditatie en visualisatie.

Ik heb het Embodiment Lab opgericht om een plek te creëren waar we het contact met ons lijf kunnen (her)ontdekken, de kracht en wijsheid die ons lichaam in zich heeft kunnen voelen en onderzoeken. We maken contact en experimenteren met de kompas die ons lichaam ons biedt. Het Embodiment Lab is ook een plek waar we ons lijf en onze ziel kunnen helen van eerdere ervaringen uit ons leven. We kijken, onderzoeken en leren voorbij onze patronen die ons nu niet meer dienen.

Ik kijk uit naar Lorelei om samen  te verbinden en te lachen, huilen, dansen, schreeuwen en stil te zijn.

Contact

marjon@embodimentlab.nl
06 4246 6492
www.embodimentlab.nl

Sluit Menu